TERAPIJA BOLA

je prva specijalistička ordinacija u Srbiji koja se bavi lečenjem svih vrsta bolova.

Lečenje bola radimo klasičnim medicinskim sredstvima: tabletama, injekcijama, blokadama, infuzijama. Terapiju bola ordinira anesteziolog Dr Nebojša Mitić. Specijalizaciju iz Anesteziologije sa reanimatologijom završio je na VMA. Deset godina rada na VMA i petnaest godina radnog iskustva u privatnoj praksi, omogućavaju visoko stručno i profesionalno lečenje i najtežih bolesti.

Dr Mitić u emisiji „Novo Jutro":

Dr Mitić u emisiji „Mi danas" 06.11.2023 (TV Tanjug):

Dr Mitić u emisiji „Mi danas" 22.11.2023 (TV Tanjug):

Dr Mitić u emisiji „Mi danas" 25.12.2023 (TV Tanjug):

Dr Mitić u emisiji „Mi danas" 15.03.2024 (TV Tanjug):

SVAKODNEVNI PACIJENTI...

Zbog bolova niko ne spava

Žena (70 godina) zbog dijagnostikovane maligne bolesti dobijala hemioterapiju zbog čega su se pojavili izrazito jaki bolovi u podkolenicama. U bolnici dijagnostikovana polineuropatija (oštećenje nerava). Prepisan joj je lek za bolove nerava i posle 4 dana otpuštena kući. Preko dana je bila pospana, dezorjentisana (nikog nije prepoznavala), nije jela ni pila, a noću je jecala i nije spavala.

Nakon pregleda smanjene su doze leka koji je pila, uvedene su male doze drugih analgetika i ordinirao infuzije sa lekovima za ishranu nerava. Već drugog dana bila je budna, bolovi pod kontrolom, počela je da jede, noću je spavala. Na kraju terapije je bila bez bolova.

Pogoršane moždane cirkulacije

Muškarac (80 godina) iznenada osetio trnjenje jezika i desne strane lica, leve ruke i leve noge. Nestabilan pri hodu, zanosi se u stranu. Na osnovu pregleda dijagnostikovan je tzv. tranzitorni ishemijski atak, odnosno prolazno pogoršanje moždane cirkulacije. Ordinirane su infuzije za poboljšanje moždane cirkulacije. Uz to dobijao je i vitamine i lekove za ishranu nerava.

Nakon 5 dana oporavak je bio potpun.

Doživeti stotu

Žena (90 godina) žali se na jake bolove u kičmi, ne može da spava, jako teško se kreće. Klinički nalaz: kičma u lumbalnom delu savijena su stranu (skolioza), u grudnom delu jako savijena napred (kada hoda, naginje se napred pridržavajući se za nameštaj). Oba stopala jako otečena (srčana slabost), levo stopalo plavičasto (teška ishemija zbog loše scirkulacije, što je rizik za gangrenu).

Lečena je kičma, bolovi, srčana slabost, oporavljani nervi, popravljana cirkulacija. Rezultat: bolove nema, dobro spava, lakše se kreće, noge više nisu otečene, boja stopala uobičajna.

Jedna terapija za dva bola

Muškarac (81 godina) žali se na bol duž desne noge koja povremeno trne. Uzgred kaže da 40 godina ima svakodnevne glavobolje zbog čega svakog dana pije nekoliko Kafetina. Pregledom je utvrđeno da ima lumboišijalgiju i tenzionu glavobolju.

Terapija je usmerena na lečenje lumboišialgije i nakon 7 dana više nema bolove u nozi, ali nema više ni glavobolje.

Bol i skijanje

Žena (71 godina) žali se na bolove u donjem delu kičme i u obe nadkolenice. Veći problem od bola je loša kordinacija pokreta pri skijanju. Dijagnostikovana je obostrana lumboišijalgija.

Dobila je pet infuzionih terapija za ishranu nerava sa analgeticima. Bez bolova je i spremna za skijanje.

Bolna cista

Muškarac (78 godina), šest godina ima izrazito jake bolove u donjem delu leđa i duž desne noge. Teško se kreće, u sedećem i ležećem položaju ima izrazit nemir u desnoj nozi, čime se bol pojačava. Jako loše spava, slabo jede, jako je mršav. Dijagnostikovano degenerativno oštećenje kičme u lumbalnom delu, ali i velika cista u kičmenom kanalu od vrata do lumbalnog dela koja vrši pritisak i oštećuje kičmenu moždinu.

Lečen je tri nedelje kombinacijom analgetika i lekova za ishranu nerava. Bolova više nema. Četiri meseca nakon lečenja odlazi na planinu sa suprugom, gde boravi tri meseca. Po povratku je prestao da uzima analgetike, čovek je izlečen.

Uspešno lečenje

Žena (81 godina) pre godinu dana lečena u našoj ordinaciji:

Zbog teške polineuropatije donjih ekstremiteta imala je izrazito jake blove u potkolenicama i stopalima, teško se kretala, loše spavala. Loša funkcija nerava uzrokovala je lošu cirkulaciju i pojavu otvorenih rana na potkolenicama (tri rane promera 4-6 cm) koje nikako nisu zarastale.

Nakon završene terapije rane su zarasle, bolova skoro da nije bilo, dobro je spavala, uobičajno se kretala.

Kontrola nakon godinu dana: rane na nogama više nije imala, čak se i ugojila 10 kg. Sada ima blago pečenje i žarenje u stopalima. Nastavljamo terapiju za oporavak nerava, lečimo reumu kolena.

Nakon deset dana terapije, lakše se kreće, žarenje i pečenje u stopalima je blago i povremeno.

Orkestar u plućima

Žena (92 godine) žali se na gušenje. Sa nekoliko metara od pacijenta čuje se zvižduk u plućima pri disanju, teško diše, ima otoke na nogama zbog slabog srca. Dijagnostikovana teška bronhopneumonija.

Posle prve terapije njoj je bolje, drugog dana je bez gušenja, za deset dana infekcija pluća izlečena, srce stabilizovanao.

Komentar pacijenta nakon lečenja:

Doktore, orkestar iz mojih pluća je otišao. Zato ću vam ja na klaviru odsvirati jednu melodiju.

Neizdrživ bol

Žena (35 godina) nedelju dana ima jak bol u gornjoj vilici sa desne strane koji se širi prema desnom oku, nakon manje stomatološke intervencije.

“Doktore imam neizdrživ bol, Diklofen i Brufen ne pomažu. Cele noći nisam spavala. Sad sam popila Trodon od 100 mg, bol se ne smanjuje. Ne mogu da izdržim da ne spavam još jednu noć”.

Nakon pregleda, data specifična infuzija sa malo analgetika. Bol je prošao, nije se više vratio. Kako? U pitanju je specifična vrsta glavoboje kod koje se bol od oka širio prema gornjoj vilici!

Strašan bol za dva dana

Žena (84 godine) dva dana ima “strašan bol” u obliku uboda noža koji počinje u potiljku i širi se iza desnog uha (to je okcipitalna neuralgija). Ne spava, ne jede! Inače ima izražene degenerativne promen na celoj kičmi. Odgovarajućom kombinacijom analgetika i lekova za ishranu nerava izlečena je za dva dana. Neuralgija se nije vraćala.

Ugrožen život

Žena (81 godina) na pregledu u ordinaciji je bila vrlo uplašena:

-Doktore meni je ugrožen život!

-Čime vam je ugrožen život?

-Pa boli me leva ruka i leva noga, loše spavam.

Na pregledu ustanovljen visok pritisak (200/110), reumatske promene na vratnom i lumbalnom delu kičme koje su izazvale pritiske na korenove nerava za levu ruku i levu nogu, što je i uzrok bolova koje ima. Život joj nije ugrožen zbog bolova, ali je visok pritisak bio veliki rizik za šlog.

Adekvatnom terapijom odmah je normalizovan pritisak. Nakon sedmodnevne terapije antireumaticima, lekovima za bolove nerava, vitaminima i lekovima za ishranu nerava, bez dodatnih lekova za pritisak, pacijentkinja je bez bolova, dobro spava, pritisak 120/70. Život joj više nije ugrožen!

Izlečen Švajcarac

Muškarac (68 godina) 7 godina boluje od multiple skleroze, isto toliko ima napade bolova, kao strujne udare, u levoj polovini lica (trigeminalna neuralgija). Konstantno ima bolove u donjem delu leđa, levom ramenu i leovoj lopatici (reumatski bolovi). Više puta lečen u Švajcarskoj, ali su se bolovi vrlo brzo vraćali.

10 dana je lečen kombinacijom analgetika, koanalgetika, vitaminima i lekovima za ishranu nerava. Nema više nuralgiju, nema bolove u leđima, ramenu i lopatici, lakše se kreće.

Spasiti život

Žena (77 godina) oseća slabost u nogama, ne može da se kreće, oseća slabost u rukama, ne može sama da se hrani. Bolest je počela pre 10 dana kada je osetila najpre slabost u nogama i otežano kretanje, nakon tri dana nije mogla da stoji ni da se kreće, kada počinje i slabost u rukama. Pregledana od strane neurologa, nije dobila nikakvu terapiju.

Pregledom je ustanovljeno da se radi o progresivnoj paralizi nerava, nepoznatog uzroka, koja nepreduje od nogu, ruku, dok ne zahvati centre za disanje i rad srca u produženoj moždini, što može dovesti do smrtnog ishoda.

Lečena je 8 dana infuzionim terapijama, kortikosteroidima, vitaminima i lekovima za ishranu nerava. Četvrtog dana terapije nema slabost u rukama, može sam da se hrani i uzima tečnost. Osmog dana ustaje, samostalno se kreće. Bolest je izlečena i nije se vraćala.

Najnovije tekstove možete pročitati na našim facebook i instagram stranicama.

TERAPIJA BOLA

je prva specijalistička ordinacija u Srbiji koja se bavi lečenjem svih vrsta bolova.

Pregledi: Pon-Pet 10-20h
Kućne posete: Pon-Ned 08-22h

Copyright © Terapija Bola 2008 - - Sva prava zadržana.